Vyhledávání


Kontakt

Lerion

E-mail: c55f85@seznam.cz

Blog

X-Core – In Hell

24.06.2009 21:53

X-Core – In Hell

Po několika albech je zde nová deska z dílny X-Core a je po čertech dobrá. Samozřejmě pro mě patřili kluci mezi špičku našeho hard core už s tvorbou předešlou, však toto jsem nečekal.
 
Samozřejmě spousta hard core prvků zůstala, no však je to okořeněno a to v každé skladbě zdvojovanými kytarami. Odrazem kytar jsou styly jak power metalové, tak heavy metalové, samozřejmě podlazeno a živelná jízda. Aby to nestačilo skladby jsou doplněné vybrnkáváním na kytary. Nelze opomenout kulometčíka, sedícího za bicími, který valí kopáky v maratonovém běhu. A samozřejmě dva zpěvy hutný, až skoro vulgárně našláplý , druhý melodický zpěvný. Pro ortodoxní posluchače Hard Core a milovníky strohého Core toto album asi nebude to pravé a nepřijde jim vhod, protože je oproti albu předcházejícím dosti jiné, no mně to nakoplo a opravdu hodně překvapilo. Jen tak dál, experimentům a novým polohám v tvorbě já přeji. Album vyšlo v digi packu, přibaleným obsahem brožurka s fotkama atd...
 
 
 
Zvukově čisté, masivní prostě zdařilé. Krom toho na albu spolupracovalo dosti lidí. A to ve všech směrech. Mix + master zhotovil Roland Grapow ve svém studiu (Masterplan, ex Helloveen) dále se ujal kytary jako host ve skladbách In Hell a Just Numbers. Roland nedělal skladbu 4 a 7, která vyšla na EP před tímto albem ty produkoval Zdenek Sikyr.
 
Dalšími hosty byli Gary Meskil (Pro - Pain) ve skladbě Red Rivers ,což je skladba od Pro - Pain kterou si X - Core převzali a další hostem Ben (Pitbull Diesel) svým zpěvem v skladbě Between Heaven And Earth. Takže i tohle mluví samo za sebe. Podtrhnuto sečtěno, tato deska, toto album posouvá X - Core jinam než byli doposud. Zde začíná nová epocha pro kapelu a jejich nové i staré fanoušky. Otevírá jim nové obzory v české kytarové hudbě a posun i pro hard core u nás. Core metalový odrazový můstek, kdo bude další.
                                                                  
 

 
 
 
 
 
 

Napalm Death - Time Waits for No Slave

24.06.2009 21:46

Napalm Death - Time Waits for No Slave

Napalm Death mají na listině nové video k titulnímu songu z poslední desky "Time Waits for No Slave".

Video ke shlédnutí zde :

 

NAPALM DEATH - Time Waits For No Slave

Linkin Park - New Divine

24.06.2009 17:27

Linkin Park

Vydali nový videoklip, a to k nedávno nahranému songu "New Divide", který natočili pro soundtrack k filmu "Transformers: Revenge of the Fallen" ("Transformers: Pomsta poražených", v kinech od 25. června). Video zde:

 

 

Linkin Park – “New Divide”

BandZone fest 18.-20.6.2009

23.06.2009 08:57

Bandzone FEST 2009

18.-20.6.2009

Doksy u Máchova Jezera

 

18.-20.6.2009 se v Doksech u Máchova jezera konal již druhý ročník Banzone festu, který jsm ůspěšně prošvihnul.

K vidění zde byly např. kapely jako Atari Terror, Sunflower Caravan,  X-Core, UDG, Punk Floid a další.

A jedno videjko na závěr =)

Czech Death Fest 12.-13.6.2009

23.06.2008 20:00

CZECH DEATH FEST 2009

12.-13.6.2009

Červený Kostelec – Autocamp „Brodský“

 

Tortharry se v letošním roce rozhodli uspořádat pro všechny příznivce tvrdé hudby první ročník festivalu zaměřeného na grind/death/metal/core, který nesl  název CZECH DEATH FEST 2009, a to nejen pro letošní rok, ale i pro léta následující. Tortharry by tímto chtěli založit tradici festivalu, kde by se každoročně představila především česká scéna kapel, které nemají tak velkou příležitost účastnit se jiných open air festivalů v Česku, zaměřených na odlišné styly hudby. Dramaturgie bude založena na účasti české špičky v daných hudebních žánrech a několika zahraničních hostech.
Letošního prvního ročníku festivalu se zúčastnily polští HATE, maďarští SLYTRACT, slovenští DEPRESY a v neposlední řadě to nejlepší z české scény jako BED SORES, COLP, D.A.D., DEMOGORGON, DESOLATED, DESPISE, DISFIGURED CORPSE, FOB, INGROWING, IGNORANCE, ISACAARUM, LOCOMOTIVE, MARTYRIUM CHRISTI, MASTURBACE, MELANCHOLY PESSIMISM, PANDEMIA, POPPY SEED GRINDER, SABATHORY, SHATTER, TORTHARRY, X-CORE a !ÚL. Headlinerem tohoto festivalu byli holandští SINISTER.
Celý festival proběhl na jedné velké scéně se špičkovým osvětlením i ozvučením.
Díky Pořadately Festivalu Gorovi jsme se ho mohli zůčastnit také a musím říct, že to byl nářez =)
 
Také přidáváme video.
Czech Death Fest a Depresy